Европейският съюз /ЕС/ е част от миналато. Сърбия няма място

...
Европейският съюз /ЕС/ е част от миналато. Сърбия няма място
Коментари Харесай

Дясната ръка на Вучич: ЕС е минало, без Русия Сърбия няма бъдеще

Европейският съюз /ЕС/ е част от миналато. Сърбия няма място там. Приятелството ни с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически от картата на света. Това сподели сръбският министър на вътрешните работи Александър Вулин, който се смята за един от най-доверите лица на президента Александър Вучич, съобщи БГНЕС.

" Президентът Вучич е общественик, който води сметка за ползите на Сърбия. Той няма потребност да се изповядва пред медиите и политиците и да споделя какво ще предприеме. Той би трябвало да се грижи за Сърбия и сърбите, без значение от това къде живеят те. Вярвам в неговите решения и знам, че той в никакъв случай няма да загуби достолепието си. В него мога да имам вяра, тъй като в никакъв случай не е взел решение във щета на Сърбия ", сподели Вулин в изявление за проправителствения " Вечерние Новости ".

По мотив на сериозния отчет за напредъка на Сърбия от страна на Европейската комисия Вулин споделя следното: " Не знам какво по-естествено има от това да кажеш: Няма, Няма и Няма!, когато от теб желаят да признаеш Косово, да се отречеш от Република Сръбска и да въведеш наказания против Русия. " Според мен другарството с Русия е от най-голямо значение. Без него рискуваме Сърбия да изчезне физически "

" Нито един, който е обичал Русия, не е ненавиждал Сърбия. Но, за сметка на това, всеки, който ненавижда Русия, ненавижда Сърбия. Връзките с Русия, Китай и други свободни страни, които ни одобряват без изнудване и рекет, са бъдещето на Сърбия ", счита още той.

" Европейският съюз като обединяване е част от предишното. Със загубата на политическата си самостоятелност страните от Европейски Съюз се трансфораха в територия, а не в страни ", акцентира още дясната ръка на Вучич.

По отношение на Косово и предлагането на Париж и Берлин за разрешаването на този въпрос, Вулин споделя следното: " Само подялбата, единствено физическото разделяне с албанците. Само ясно обрисувана граница ще попречи на основаването на " Велика Албания ". Тогава на дневен ред ще се сложи въпроса и за обединяването на сърбите. "

Вулин назовава косовският министър председател Албин Курти " страхливец, който е подготвен да взима решения, които провокират принуждение ". " Напълно съм уверен, че албанците ще се опитат със мощ да завладяват северната част на Косово ", сподели още вътрешният министър на Сърбия Александър Вулин.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР