Европейският съюз е разработил решение как да внася руски газ,

...
Европейският съюз е разработил решение как да внася руски газ,
Коментари Харесай

„Bloomberg“: ЕС измисли как да купува руски газ по схемата с рубли

Европейският съюз е създал решение по какъв начин да внася съветски газ, без да нарушава европейските наказания и без да съблюдава условието на Русия да заплаща в рубли, заяви осведомителна организация Bloomberg, базирайки се на свои източници.

Европейската комисия е съобщила на страните членки на Европейски Съюз на среща при закрити врата, че в новите насоки ще се разясни, че фирмите могат да откриват сметки в Газпромбанк, само че би трябвало да правят заплащания в долари или евро и да заявяват, че смятат договорните си отговорности за изпълнени. Ако тези условия са изпълнени, регулаторът няма да смята дейностите на фирмите за нарушаване на глобите.

По време на срещата зародили редица различия по този въпрос. Докато Германия, Унгария, Франция и Италия поддържат оферти проект, то Полша има въпроси по отношение на правната страна на новото решение. Нейните представители предложили среща на равнище посланици на Европейски Съюз за спомагателни полемики. Някои страни изразили неодобрение, че новите насоки не дават точни инструкции дали европейските компании могат да откриват сметки в рубли в Газпромбанк. Както отбелязва организацията, този аспект е един от основните, защото преди този момент откриването на сметка в рубли се е смятало за нарушаване на глобите, макар че не е било записано на хартия.

По-рано тази седмица Bloomberg заяви, че към 20 европейски компании към този момент са разкрили сметки в Газпромбанк, с цел да заплащат за доставките на съветски газ, а други 14 са поискали лист с документи, нужни за откриването на такива сметки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР