Европейският съюз е против прилагането на санкции спрямо която и

...
Европейският съюз е против прилагането на санкции спрямо която и
Коментари Харесай

ЕС подкрепи Германия и се обяви против санкции срещу „Северен поток 2”

Европейският съюз е срещу използването на наказания по отношение на която и да е компания на държава-членка на Евросъюза, която развива легален бизнес , съобщи комисарят по търговията Фил Хоган във връзка със законопроекта на Съединени американски щати против „ Северен поток 2 ”.
„ Целта на Европейската комисия постоянно е била „ Северен поток  2 ” да работи транспарантно и в сходство с правилата на енергийното законодателство на Европейски Съюз ”, акцентира Хоган.
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас отхвърли всевъзможни опити на външни сили да повлияят на немската енергийна политика.
„ Европейската енергийна политика се дефинира в Европа, а не в Съединени американски щати. Ние кардинално отхвърляме външни нападки и екстериториални наказания ”, съобщи той.
Комитета по въпросите на въоръженията в Камарата на представителите и Сената на Съединени американски щати съгласуваха бюджета за защита за 2020 година В него са заложени средства за „ противопоставяне на Русия ” в разнообразни области.
В съгласувания текст са планувани наказания поради построяването на газопровода „ Северен поток 2 ” и „ Турски поток ”. Законопроектът чака подписа на президента Доналд Тръмп.
Проектът „ Северен поток 2 ” планува построяването на два тръбопровода за транспорт на газ с обща съдържимост 55 милиарда кубически метра газ годишна от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.
Планира се той да бъде приключен до края на 2019 година Газопроводът минава през териториалните води и изключителните стопански зони на Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.
Срещу построяването на „ Северен поток 2 ” се оповестиха Украйна, Полша, балтийските страни и Съединени американски щати, които имат намерение да внасят собствен полутечен газ за Европа.
Припомняме позицията на президента на германско-руската външнотърговска камара и основен изпълнителен шеф на нефтено-газовия тръст OMV Райнер Зееле, който съобщи, че „ глобите против „ Северен поток 2 ” са удар против Европа и близкия сътрудник Германия ”.
Той прикани Берлин и Брюксел да заемат ясна позиция и да отговорят с целенасочени ограничения, защото на карта е заложена енергийната самостоятелност на Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР