Европейският съюз е отпуснал на Молдова повече от 1 милиард

...
Европейският съюз е отпуснал на Молдова повече от 1 милиард
Коментари Харесай

ЕС е отпуснал на Молдова 1 милиард евро и продължава да ѝ оказва помощ

Европейският съюз е отпуснал на Молдова повече от 1 милиард евро помощ и готви нов пакет финансова поддръжка за страната. Това сподели през днешния ден на конференция след договаряния с молдовската президентка Мая Санду ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел  Шарл Мишел Шарл Мишел – белгийски политик и министър председател на страната. Шарл Мишел е роден на 21 декември 1975 година в, представен от МОЛДПРЕС.

" Европейски Съюз се солидаризира с жителите на Молдова, които минават през комплициран интервал. За миналата година предоставихме на Молдова помощ на стойност 1 милиарда евро. Очаква се през лятото Европейската комисия да отпусне нов пакет помощ за страната. Ще продължим да развиваме инструментите за поддръжка, в това число политическа и макрофинансова ", сподели Мишел.

Мая Санду сподели, че европейската интеграция е единственият метод, който подсигурява оцеляването на Молдова като свободна и просперираща страна и единственият късмет за молдовците да живеят в мир, независимост и благополучие в своята страна. " Въпреки всички компликации ние оставаме отдадени на свободата, демокрацията и правовата страна. Успяхме да консолидираме устойчивостта и да станем по-силни ", добави тя, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР