Европейският съюз е отхвърлил искане на търговския представител на САЩ

...
Европейският съюз е отхвърлил искане на търговския представител на САЩ
Коментари Харесай

ЕС отхвърли ограничена търговска сделка със САЩ за митата

Европейският съюз е отхвърлил искане на комерсиалния представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър да бъде реализирана допустимо най-скоро лимитирана комерсиална договорка, демонстрира писмо на европейския комисар по търговията Сесилия Малмстрьом, оповестено през днешния ден от електронното издание Politicо.
" Вие попитахте дали може да има опция за бързо единодушие на дребен пакет от тарифни намаления за стеснен набор от промишлени и рибни артикули. Споменахте омари и химикали като две области, в които Съединени американски щати биха приветствали понижаване на цените от страна на Европейски Съюз ", отбелява Малмстрьом в писмото си до Лайтхайзър с дата 6-и ноември.
Тя добави, че е разгледала настояването и е решила, че " поради рестриктивните мерки на Световната комерсиална организация по отношение на двустранните преференции, това би трябвало да бъде част от по-широко съглашение за либерализиране на двустранните цени за индустриални артикули, в това число риболовните ".
Въпреки че по този метод отхвърли американската концепция за лимитирана комерсиална договорка, Сесилия Малмстрьом също по този начин означи в писмото, че Европейски Съюз е подготвен " неотложно " да стартира договаряния за едно по-широко съглашение.
Писмото е изпратено няколко дни преди Вашингтон да вземе решение дали да наложи цени върху вноса на европейски коли и на части за тях. Крайният период за решението е на следващия ден, 13-ти ноември, когато Робърт Лайтхайзър би трябвало да рапортува на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за досегашния ход на комерсиалните диалози с Брюксел.
Източник на " Политико " обаче оповестява, че Съединени американски щати евентуално ще забавят решението за автомобилните цени с още шест месеца. Този неназован източник обаче предизвести, че постоянно има неустановеност по отношение на окончателното решение на Тръмп във връзка с търговията и цените.
Преди време Лайтхайзър сполучливо контракти комерсиална договорка с Япония, само че той не е в положение да реализира сходно съглашение с Брюксел заради отхвърли на Европейския съюз да включи въпросите за селското стопанство в договорката, напомня Politico.
Миналата седмица министърът на търговията на Съединени американски щати Уилбър Рос акцентира, че налагането на цени за внасяните от Европейски Съюз коли " може да не бъде належащо след доста положителните диалози с европейски другари “, до момента в който напускащият ръководител на ЕК Жан-Клод Юнкер съобщи, че налагането на наказания от страна на Вашингтон върху европейските производителите на коли не наподобява кзто " евентуален сюжет ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР