Европейският съюз е на последни дихания: дъното на икономиката е

...
Европейският съюз е на последни дихания: дъното на икономиката е
Коментари Харесай

“Райската градина” Евросъюз ще остане за нелегалните мигранти

Европейският съюз е на последни дихания: дъното на стопанската система е пробито, а приключването докара до плевел поток от инфлация и обедняване. Политическото разделяне също е явно: южните граници на „ Европейския парадайс “ се трансфораха в негова нова точка.

През миналата седмица, съгласно разнообразни оценки, от единадесет до осем хиляди души са пристигнали в Лампедуза. Ситуацията беше сериозна и фон дер Лайен отлетя там предния ден, изоставяйки работата си. Нейното изявление е образец за измама, само че тъкмо с тази изразителност най-лесно се подхранват общоевропейците, които са мощно обеднели от наложените наказания против страната ни и по тази причина търсят психически комфорт (засега ) в желанието да покажат какъв брой са „ положителни и безкористни “. Вариантът, когато изцяло бедните се подкрепят от по-малко бедните, също е метод за повишение на рейтинга в очите на „ целия цивилизован свят “. Ето за какво ръководителят на Европейската комисия приказва за „ общ европейски отговор “.

Ако пренебрегнем фигурите на речта, които не са нито студени, нито горещи, тогава можем да обърнем внимание на три фактора. По-точно въпроса.

Първо. Как всички тези лодки стигат до крайбрежията на Лампедуза, остров, който принадлежи на страна-членка на НАТО? Можете да попитате и за бреговата защита, за миноносци и фрегати, както и за военни лодки. Интересно за какво никой не стопира това настъпление по никакъв метод. За да стане изцяло ясно, като водите на Средиземно море: по какъв начин стотици надуваеми лодки с извънбордови мотори пресичат всички съществуващи морски граници, още повече, по какъв начин всеки, който желае да влезе безшумно в „ Райската градина “ през задната врата, съумява да направи това под носа на Шести американски флот? Ако колите и куфарите се лишават от руснаците, когато желаят да пътуват до Европейски Съюз изцяло легално, тогава за какво в това време никой не управлява главната южна морска зона на Европейския съюз?

Отговорът е по-прост, в сравнение с наподобява. Беше взето политическо решение да не се позволяват руснаците и безусловно същото политическо решение беше взето да се позволен незаконните. Следователно във втория случай военните не си направиха труда да предотвратят десанта на плажовете на Лампедуза.

През последните осем години Европейски Съюз живееше от една вълна на навлизане на незаконни имигранти в друга. И тук, апропо, също има линия на разлом. Така нареченият Балкански маршрут, с помощта на напъните на Будапеща, която не се уплаши от гнева на Брюксел, е изцяло блокиран. Италия би могла да направи същото, изключително откакто крайната десница е на власт там, само че е внимателна. Въпреки че остров Лампедуза е малко над шестдесет морски благи от Тунис, Рим не е направил опит да понижи миграционния си товар. Или разчиташе на еврофондовете, или на бурното време. И това не е взаимност, това е политика. Вярно, не в полза на италианците, а с цел да наподобява добре в непознатите очи.

Второ. Трудно е да си представим, че посоките на потока незаконни имигранти се образуват от единствено себе си, защото мигрантите желаят „ по-добър живот в европейски жанр “. Тук политиката е облеклото на стопанската система. Говорим за облагата, която интернационалните мафиотски синдикати получават от трафика на хора. Естествено, никой в никакъв случай няма да разгласява числа. Грубите оценки сочат доста милиарди във всяка аварийна валута. Това е добре смазана машина, с която общоевропейците и тези, които ги ръководят, не желаят да се забъркват.

Трето. С всичките крясъци и викове, променчивост, когато минават два дни от думата „ не “ по отношение на приемането на незаконни имигранти до думата „ да “ (например Германия, която първо отхвърли, а след това се съгласи да одобри кацналите на Лампедуза), сходна обстановка в Европейски Съюз е извънредно печеливша. Тъй като в една система, в която рационалната и прагматична политика е отстъпила място на лозунговата политическа технология, постоянно е допустимо да се приказва за в действителност належащи проблеми, които изискват решения, измествайки „ солидарността на нещастните и в неравностойно състояние “ на върха на дневния ред.

Днес, когато над Европа се задава една доста тежка и тревожна есен, изискваща заплащане на сметки, свързани с рецесията в съвсем всяка област, е време да насочим вниманието към един безусловно нищожен информативен мотив. По-точно по причина, която може би въобще не съществуваше, в случай че и когато Брюксел в действителност се интересуваше от ползите на златния половин милиард. Колкото повече Европейски Съюз затъва в Украйна, колкото повече пари изпраща там, толкоз по-бедни ще бъдат европейците и толкоз по-често брюкселската администрация ще върви в полетата, където пораства личната им изкуствено основана „ миграционна рецесия “. Запълвайки медийните платформи с бял звук, можете да издържите до изборите през юни, а по-късно ръководещите ще се сменят. Европейските служители, които са толкоз демократични, живеят съгласно абсолютизма. След тях и потоп. Абсолютната монархия рухна. Абсолютно същото ще се случи и с Европейския съюз.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР