Европейският съюз е изтеглил от Украйна 10 млн. тона зърно

...
Европейският съюз е изтеглил от Украйна 10 млн. тона зърно
Коментари Харесай

ЕС е изтеглил от Украйна 10 милиона тона пшеница и слънчоглед

Европейският съюз е изтеглил от Украйна 10 млн. тона зърно и слънчоглед по основаните " коридори на солидарността " - сухопътни и речни направления за ускорено транспортиране на хранителни артикули, разгласи на страницата си в една от обществените мрежи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" От Украйна към този момент са изнесени 10 млн. тона зърно и слънчоглед. Украйна е международен хамбар и ние вършим всичко допустимо, с цел да доставим скъпото зърно там, където то е най-нужно ", написа Фон дер Лайен, представена от sinor.bg.
 Износът на зърно от Украйна е намалял на половина
Износът на зърно от Украйна е намалял на половина

Очакванията са годишна продукция да е от минимум 50 млн. тона тази година по отношение на рекордните 86 млн. тона през 2021 година

На 5 август представителят на Европейска комисия Ерик Мамер съобщи на брифинг в Брюксел, че вносът на зърно в Европейски Съюз от Украйна работи добре на международния пазар, защото освобождава спомагателни количества за вероятни доставки за Африка от общността.

" Трябва да се разбере ясно по какъв начин работи пазарът и по-точно фактът, че доставките на зърно се насочват към страните от Европейски Съюз, намалявайки натиска върху пазара и освобождавайки спомагателни количества на международния пазар за изпращане в Африка. Европейски Съюз не внася зърното в Европа, ние улесняваме опциите на търговците за експорт на зърно, а те сами вземат решение накъде да го насочат ", отговори Мамер на въпроса за какво при рецесия с питателните артикули в Африка страните членки на Европейски Съюз внасят украинското зърно в Европа.
 Украйна и Русия подписват през днешния ден съглашение за експорт на украинското зърно
Украйна и Русия подписват през днешния ден съглашение за експорт на украинското зърно

Споразумението, препоръчано от Организация на обединените нации освобождава износа на зърно от обсадените черноморски пристанища на Украйна

Според представителя на Европейска комисия Адалберт Янс макар подновяването на износа на зърно от Украйна по море изпълнителният орган на Европейски Съюз ще продължи интензивно да поддържа вноса му по сухопътните и речните направления в общността, в това число в границите на " коридорите на солидарността ". Според него единствено през юли Европейски Съюз е изтеглил от Украйна 2,8 млн. тона селскостопански артикули.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР