Европейският съюз е изправен пред най-тежките горски пожари през този

...
Европейският съюз е изправен пред най-тежките горски пожари през този
Коментари Харесай

ЕС е изправен пред най-тежките горски пожари от 2006 година

Европейският съюз е изправен пред най-тежките горски пожари през този интервал от годината, откогато през 2006 година стартира воденето на взаимна статистика за този тип естествени бедствия, разгласи през днешния ден Европейската комисия, съобщи ДПА.

" Изправени сме пред т ежко лято в Европа , до този миг през тази година са изгорели над 700 000 хектара ", сподели в изказване европейският комисар за ръководство на рецесии Янез Ленарчич.

Франция и Испания са измежду страните, изключително съществено наранени от пожари тази година.

Във Франция към този момент е била изпепелена два пъти по-голяма повърхност, в сравнение с през предходната година, а в Испания - над три пъти повече, сочат данните на Европейски Съюз.

Според Европейската комисия от началото на лятото пет страни от съюза са поискали помощ от други страни членки за справяне с горски пожари. Това е довело до изпращането на близо 370 пожарникари, 29 самолета и 8 хеликоптера на разнообразни места в Европа в отговор на изключителни обстановки. Освен това 150 пожарникари от България, Румъния, Германия, Франция, Финландия и Норвегия подкрепят сътрудниците си в Гърция от предишния месец.

След изключително опустошителни сезонни пожари през последните години Европейският съюз работи за възстановяване на опциите си за по-бърза и трансгранична реакция за справяне с огромни естествени бедствия, отбелязва ДПА.

Страните от Европейски Съюз могат да насочат апел за помощ за битка с горски пожари към останалите страни членки посредством по този начин наречения Механизъм за гражданска отбрана на Европейския съюз - платформа за съгласуване и шерване на запаси за реагиране на изключителни обстановки.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР