Европейският съюз е изправен пред най-тежките горски пожари през този

...
Европейският съюз е изправен пред най-тежките горски пожари през този
Коментари Харесай

ЕС е изправен пред най-тежките горски пожари от 2006 г.


Европейският съюз е изправен пред най-тежките горски пожари през този интервал от годината, откогато през 2006 година стартира воденето на взаимна статистика за този тип естествени бедствия, разгласи през днешния ден Европейската комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Изправени сме пред тежко лято в Европа, до този миг през тази година са изгорели над 700 000 хектара ", сподели в изказване европейският комисар за ръководство на рецесии Янез Ленарчич.

Франция и Испания са измежду страните, изключително съществено наранени от пожари тази година.

Във Франция към този момент е била изпепелена два пъти по-голяма повърхност, в сравнение с през предходната година, а в Испания - над три пъти повече, сочат данните на Европейски Съюз.

Европейската комисия показва, че от началото на лятото пет страни от съюза са поискали помощ от други страни членки за справяне с горски пожари. Това е довело до изпращането на близо 370 пожарникари, 29 самолета и 8 хеликоптера на разнообразни места в Европа в отговор на изключителни обстановки. Освен това 150 пожарникари от България, Румъния, Германия, Франция, Финландия и Норвегия подкрепят сътрудниците си в Гърция от предишния месец.

След изключително опустошителни сезонни пожари през последните години Европейският съюз работи за възстановяване на опциите си за по-бърза и трансгранична реакция за справяне с огромни естествени бедствия, отбелязва ДПА.

Страните от Европейски Съюз могат да насочат апел за помощ за битка с горски пожари към останалите страни членки посредством по този начин наречения Механизъм за гражданска отбрана на Европейския съюз - платформа за съгласуване и шерване на запаси за реагиране на изключителни обстановки.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР