Европейският съюз е изправен пред голям срам. Разпространява се информация,

...
Европейският съюз е изправен пред голям срам. Разпространява се информация,
Коментари Харесай

Скандал! Централата на ЕС в Брюксел строена от българи без документи, осигуровки и заплащане

Европейският съюз е изправен пред огромен позор. Разпространява се информация, че новата постройка на Общността "Европа ", известна импровизирано като "Космическото яйце ", е издигната благодарение на имигранти без документи, които от време на време не са получавали и пари, написа "Гардиън ".

Сградата на Европейския съвет в Брюксел, която е с яйцевидна стъклена конструкция, беше открита през 2016 година Сградата коства 300 милиона английски лири.

При откриването й беше оповестено, че символизира всичко най-хубаво от Общността. Но белгийският вестник De Standaard разгласява скандална информация за работните практики на подизпълнители, които са работили по плана.

Един подизпълнител, прочут като Group Diamond Services, който е оповестил банкрут през 2015 година, е разследван от прокуратурата след сигнал на български служащи, написа вестникът. Мъжете са се оплакали, че са работили без да им се заплаща.

Разследването е прекъснато през октомври поради липса на доказателства, само че вестник De Standaard е открил, че фактически прокурорите са изгубили документите по време на четиригодишното следствие.

Вестникът е интервюирал някои от служащите, в това число 43-годишния Бейхан Джелилов, който е бил началник на екип от 8 строители по плана.

Джелилов описа пред вестника, че няколко души от екипа не са имали белгийски документи за престояване, никой от тях не е имал контракт и не са били обезпечавани.

Основните компании Interbuild и Jan De Nul, които са спечелили поръчката за строителството на постройката "Европа " разясниха пред De Standaard, че не знаят за употреба на служащи от подизпълнители.

Говорител на Jan De Nul изясни пред вестника, че GDS е извадена от плана по-рано, защото компанията не е спазила договореностите и механически не е свършила работата добре.

Говорителят добави, че всеки чиновник от всички подизпълнители са тествани дали имат нужните документи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР