Европейският съюз е готов да продължи дипломатическите усилия за решаване

...
Европейският съюз е готов да продължи дипломатическите усилия за решаване
Коментари Харесай

ЕС очаква продължение на дипломатическите усилия за Украйна

Европейският съюз е подготвен да продължи дипломатическите старания за решение на рецесията с Украйна, обявиха през днешния ден пред Европейския парламент ръководителите на европейските институции.

Призоваваме Русия да предприеме съответни ограничения за намаляване на напрежението, това е изискването за продължение на дипломатическите старания, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Той дефинира дейностите на Русия като опасност за мира и сигурността в Европа.

Единството ни е по-силно от всеки път, признаваме евроатлантическите желания на Украйна, добави Мишел. Той предложи привикване на донорска конференция в поддръжка на украинската стопанска система. Европейски Съюз няма да изостави украинския народ, съобщи той и предизвести, че Европа ще бъде твърда, в случай че дипломацията се провали.

Украйна сама взима решения за личното си бъдеще и това не харесва на Кремъл, регистрира ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Дипломацията не е споделила последната си дума, през вчерашния ден се появиха признаци на вяра, само че са нужни дейности, с изключение на думи, добави тя.

Според нея евроатлантическата общественост от дълго време не е била толкоз обединена, както в отговора си на съветското държание. Тя прикани Москва да не избира пътя на войната.

По нейните думи за тази зима Европейски Съюз е подсигурен с газ, даже в случай че Русия спре или ограничи доставките. Трябва да се отървем от зависимостта от съветския газ, да влагаме в източници на възобновима сила, прикани Фон дер Лайен.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел означи потребността съветските паники за сигурността да бъдат взети поради. Той дефинира като обезпокоително събитие апела да се признае самостоятелност на Донецк и Луганск.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР