Европейският съюз е доставил досега около 300 000 от ,

...
Европейският съюз е доставил досега около 300 000 от ,
Коментари Харесай

Украйна е получила 300 000 от обещаните от ЕС милиони снаряди

Европейският съюз е доставил до момента към 300 000 от , сподели украинският външен министър Дмитро Кулеба в сряда, до момента в който участва на среща на НАТО в Брюксел.

Говорейки пред кореспонденти в коридорите на събитието, Кулеба прикани за по-голямо координиране на отбранителната индустрия на Украйна и НАТО , с цел да се подсигурява, че Киев разполага с нужните доставки, с цел да победи Русия, която нахлу в Украйна през февруари 2022 година

" Трябва да създадем евроатлантическо общо пространство на отбранителната промишленост " , сподели Кулеба, добавяйки, че това ще подсигурява както сигурността на Украйна, по този начин и тази на самите страни от НАТО.

През последните няколко месеца Киев взе участие в съгласувана акция, с цел да примами водещи международни производители на оръжия да стартират интервенции в Украйна, част от опит да разнообрази зависимостта си от оръжия и муниции, предоставени от неговите съдружници.

Кулеба отхвърли изказванието на публицист, че войната към този момент е в задънена улица , откакто лятната контраатака на Украйна не съумя да си върне обилни количества територия, окупирана от Русия.

" Няма безизходна обстановка ", сподели той, преди да премине към различен въпрос.

Кулеба също сподели, че е имал " продуктивна " среща във вторник със словашкия външен министър Юрай Бланар.

Новоизбраният президент на Словакия, въпреки че по-късно разясни, че няма да блокира покупките на оръжия от частни компании.

" Той повтори, че центърът за поддръжка на украинска тежка техника ще продължи да действа в Словакия. Договорите сред украински и словашки компании, произвеждащи оръжия, ще продължат ", сподели Кулеба.
 Лондон: Русия все по-често употребява касетъчни бомби
Лондон: Русия все по-често употребява касетъчни бомби

РБК-500 разпъсква сред почти 100 и 350 по-малки боеприпаси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР