Европейският съюз е блокирал активи на Руската централна банка за

...
Европейският съюз е блокирал активи на Руската централна банка за
Коментари Харесай

ЕС е блокирал над 200 млрд. евро на Руската централна банка

Европейският съюз е блокирал активи на Руската централна банка за повече от 200 милиарда евро, откогато Москва нахлу в Украйна, съгласно най-нови данни, представени от организация Блумбърг, което акцентира смисъла на продължаващите полемики за това по какъв начин да се употребяват тези средства, с цел да се помогне за възобновяване на засегнатата от война страна.

Държавите от Европейски Съюз оповестиха новите данни за блокираните активи след 10-ия пакет от наказания, който принуди банките да разкрият информация за размера на притежаваните от тях съветски активи. Изискванията за отчитане на активите на съветската централна банка са в действие в целия Европейски Съюз от 12-ти май.

" Европейски Съюз се ангажира да подсигурява, че Русия ще заплати за вредите, породени в Украйна ", сподели в изявление за Блумбърг представителят на Европейската комисия Кристиан Виганд, който удостовери данните и добави: " Ето за какво Европейски Съюз изследва способи за потребление на съветските замразени и обездвижени активи за тази цел ".

ЕС също по този начин е замразил 24,1 милиарда евро под формата на съветски частни активи на глобени физически и юридически лица след началото на инвазия на Москва в Украйна преди повече от 14 месеца. Съюзът е глобила съвсем 1500 лица, лимитирал е износа на стотици артикули и технологии и се е насочил към доста от основните източници на доходи на Москва, само че продължава да изпитва компликации при намирането и замразяването на активи на глобените съветски милиардери.

Европейската комисия работи в тясно съдействие с Швеция, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз, " с цел да придвижи напред полемиките " по отношение на препоръчаните разновидности за потребление на замразени активи на централната банка на Русия, означи още Виганд.

ЕС също по този начин продължава полемиките по този въпрос с интернационалните съдружници, " с цел да обезпечи нужната съгласуваност на интернационално равнище ", само че " тези разсъждения са както юридически, по този начин и механически комплицирани ", сподели еврокомисарят.

Очаква се водачите на Европейски Съюз да обсъдят това на идната си среща през юни.

Отделно, Европейски Съюз преглежда пълномощията за изземване на частни активи на глобени руснаци при положение на закононарушение, разширявайки листата с закононарушения, като пране на пари и корупция, с цел да включи опцията за отбягване на европейските наказания.

ЕС и неговите съдружници неведнъж са казвали, че Русия би трябвало да заплати за разрушенията, които Москва нанесе на Украйна. Този принцип неотдавна беше препотвърден на срещата на върха на Г-7 в Япония.

Държавите членки на Европейски Съюз изследват способи да употребяват някои от блокираните съветски активи, с цел да допринесат за бъдещото възобновяване на Украйна. Един от разновидностите, който се разисква, е да се влагат активите на централната банка и на други съветски държавни активи и да се употребяват всички доходи от тях за Украйна, заяви по-рано Блумбърг.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР