Европейският съюз е близо до договор с още една фармацевтична

...
Европейският съюз е близо до договор с още една фармацевтична
Коментари Харесай

ЕС близо до договор със седма компания за ваксина срещу COVID-19

Европейският съюз е покрай контракт с още една фармацевтична компания за закупуване на ваксина против ковид.

Европейската комисия заяви, че е завършила проучвателните диалози с фармацевтичното сдружение Novavax предвид на пазаруването на неговата евентуална ваксина против COVID-19 . Предвижданият контракт с Novavax ще даде опция на всички страни членки на Европейски Съюз да купят 100 милиона дози, като по-късно ще е допустимо да купят още до 100 милиона дози.

Приключването на проучвателните диалози с Novavax добавя към този момент дългия лист на обезпечените ваксини , които ще се създават в Европа, който включва към този момент подписаните контракти с AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac, and Moderna.

Благодарение на разнообразието от ваксини Европа ще бъде добре готова за имунизиране, когато се потвърди, че имунизациите са безвредни и ефикасни . Държавите членки могат да подаряват имунизациите на страни с ниски и междинни приходи или да ги пренасочат към други европейски страни.

" Радвам се да разглася, че продължаваме да разширяваме нашия портфейл от разнородни ваксини . Направената през днешния ден крачка към реализиране на съглашение с Novavax показва уговорката на Комисията да подсигурява, че са проучени всички вероятни разновидности за достъп до ваксини против COVID-19. Достъпът до повече ваксини ще докара до задоволително покритие, с цел да се преборим с пандемията ", разяснява ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Стела Кириaкиду, комисар по въпросите на опазването на здравето и сигурността на храните, уточни, че Европейски Съюз е близо да добави седма обещаваща ваксина към към този момент обезпечените шест.

" Всички страни членки би трябвало да подсигуряват, че са подготвени да стартират да популяризират някои от тях още при започване на 2021 година незабавно щом се потвърди тяхната сигурност и резултатност. Ваксинирането ще дефинира по какъв начин ще живеем и работим през 2021 година В навечерието на празниците ние се обръщаме към жителите да продължат да поставят старания да овладеем пандемията. Всеки би трябвало да даде своя принос, с цел да не се позволява ново активизиране на болестта, до момента в който чакаме появяването на ваксина ", означи еврокомисарят.

Novavax е биотехнологично сдружение, което създава ваксини от последващо потомство против съществени инфекциозни болести. Произвежданата от сдружението ваксина е с белтъчни субединици, която към този момент е във фаза 3 на клинично изпитване.

Комисията, подкрепена от страните членки, взе решение да поддържа тази ваксина въз основа на солидна научна оценка, като са взети поради употребяваната технология , опита на сдружението в създаването на ваксини и индустриалния му потенциал за доставяне на всички страни членки на Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР