Европейският съюз досега е замразил 13,8 милиарда евро, принадлежащи на

...
Европейският съюз досега е замразил 13,8 милиарда евро, принадлежащи на
Коментари Харесай

ЕС разкри размера на замразените средства на руските олигарси

Европейският съюз до момента е замразил 13,8 милиарда евро , принадлежащи на съветски олигарси. Сумата беше оповестена от еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс във вторник, 12 юли, оповестява ТАСС.

Според представителя на Европейски Съюз сега не е правно допустимо тези пари да бъдат иззети. В същото време Рейндерс увери, че през есента ще бъде показана инструкция, която ще разреши конфискуване на активи на съветски компании при положение на заобикаляне на антируските наказания.



„ През октомври ще показва инструкция, която ще направи престъпно закононарушение избягването на глобите на Европейски Съюз, което ще разреши стартирането на правни процедури в страните от Европейски Съюз, които ще подсигуряват конфискацията на активи, които могат да бъдат трансферирани към фонда за поддръжка на възобновяване на Украйна, " той сподели.

В началото на юли Bloomberg, базирайки се на личен източник, заяви, че Европейски Съюз е блокирал краткотрайно към 14 милиарда евро, принадлежащи на съветски лица, попаднали под наказания.

В същото време организацията означи, че Европейският съюз и неговите съдружници не престават да работят интензивно върху намирането на благоприятни условия за по-ефективно идентифициране на активите на руснаците, попаднали под глобите. Преди това през юни стана известно, че за 100 дни Съединени американски щати са замразили или блокирали 330 милиарда $ съветски активи.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР