Европейският съюз добавя още руски олигарси и официални лица към

...
Европейският съюз добавя още руски олигарси и официални лица към
Коментари Харесай

Европейският съюз добавя още руски олигарси и официални лица към черния си списък

Европейският съюз прибавя още съветски олигарси и публични лица към черния си лист със наказания поради войната в Украйна. Целта е да се затегне контрола върху преводите на криптовалути, както и да се насочи към морския бранш, оповестиха дипломати, представени от Агенция Франс Прес и БНР.

Страните членки също по този начин дадоха зелена светлина за изключване на три беларуски банки от интернационалната система за банкови разплащания SWIFT поради поддръжката на Минск за офанзивата на Русия в Украйна, заяви в Twitter френската задача, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Новият пакет европейски наказания против съветски ръководещи и олигарси включва над 100 лица, съобщи висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел пред Европейския парламент в Страсбург.

" Европейският съюз би трябвало изцяло да употребява съществуващите финансови принадлежности, с цел да се оправят с украинския рецесия ", уточни от своя страна холандският министър председател Марк Рюте.

Конкретните наказания ще станат известни, когато бъдат оповестени в Официален вестник на Европейски Съюз. С огласените до момента 5 356 наказания против Русия тя е цел на повече наказателни ограничения, в сравнение с всички други глобени страни в света, взети дружно, написа " Сега ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР