Европейският съюз даде заявка да похарчи 7,7 милиарда евро за

...
Европейският съюз даде заявка да похарчи 7,7 милиарда евро за
Коментари Харесай

ЕС заделя 7.7 млрд. евро за хуманитарна помощ през 2024 г.

Европейският съюз даде поръчка да похарчи 7,7 милиарда евро за филантропична помощ през 2024 година, оповестява Ройтерс. Средствата са по-малко спрямо миналата година, макар възходящите потребности в Газа и на други места по света.

Мисля, че това е солидна сума, само че може и по-добре ", означи началникът на Европейски Съюз за филантропична помощ и ръководство на рецесии Янез Ленарчич.

Миналата година страните членки и изпълнителната комисия на блока дадоха обещание общо 8,4 милиарда евро за филантропична помощ.

Според Организация на обединените нации 300 милиона души се нуждаят от филантропична помощ, най-много заради спорове и изменението на климата. Организацията прави оценка дефицита на финансиране в международен мащаб на близо 50 милиарда $.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел уточни, че има повече хора, които се нуждаят от незабавна помощ от всеки път. Той акцентира, че обстановката в линията Газа е изключително тежка. По думите му там хората към този момент страдат от апетит.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР