Европейският съюз да разработи план за защита на границите при

...
Европейският съюз да разработи план за защита на границите при
Коментари Харесай

Президентът предложи ЕС да разработи план за защита на границите при мигрантски кризи

Европейският съюз да създаде проект за отбрана на границите при мигрантски рецесии. Това предложи президентът Румен Радев. Той е на публично двудневно посещаване в Албания.

Президентът Румен Радев изясни, че още преди 3 години е предложил проект за отбрана на външните граници на Европейски Съюз, както и за попречване на филантропична рецесия – там, където може да има повишаване на мигрантския напън.

Според българския държавен глава най-важното средство за справяне с мигрантската рецесия е дипломацията.

„ Трябва да създадем по този начин, че Турция да не бъде оставена сама и да й се помогне. Но би трябвало да се помогне и на Гърция, която сега охранява външните европейски граници. Но дипломацията не може да бъде единственото средство за решение на рецесии от подобен темперамент, тъй като имаме проблем със сигурността, който би трябвало да бъде решен. Имаме и филантропичен проблем, който би трябвало да бъде решен “, съобщи президентът Румен Радев.

По думите му, има " ясни дефицити " на европейската политика по казуса.

„ Първо, няма единно европейско решение към момента по мигрантския въпрос. Второ, няма построен потенциал като действен проект за бърза ясна реакция при отбрана и то солидарна отбрана на външните граници на Европейски Съюз и благоприятни условия за попречване на филантропична рецесия “, добави Радев.

По-рано през днешния ден президентът беше посрещнат от албанския президент Илир Мета в Двореца на бригадите. Основен акцент на диалога им е бил стартът на договарянията за присъединение на Албания към Европейски Съюз.

„ И през днешния ден България продължава да бъде същински юрист на европейската интеграция на Албания и на останалите страни от нашия район. И едно от посланията на това посещаване е потвърждаване на поддръжката на България за Албания “, съобщи Илир Мета, президент на Албания.

Утре Радев ще посети Дурас – градът, най-силно обиден от опустошителното земетресение с десетки починали в края на предходната година.

Българският президент се срещна и с албанския министър председател Еди Рама. Годеницата на сина му и част от фамилията й бяха измежду починалите при земетресението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР