Европейският съюз би предпочел да има Brexit сделка с Великобритания,

...
Европейският съюз би предпочел да има Brexit сделка с Великобритания,
Коментари Харесай

ЕС е подготвен за Brexit без сделка, смята Тиери Бретон

Европейският съюз би предпочел да има Brexit договорка с Англия, само че в същото време е подготвен, ако не може да се реализира двустранно комерсиално съглашение. Това съобщи еврокомисарят по единния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон пред френското радио BFM, представен от БНР. 

Англия, която е шестата по величина стопанска система в света, напусна Европейски Съюз през януари и от този момент се намира в доста сложни договаряния с най-големия търговски блок в света за комерсиално съглашение, което да влезе в действие след приключването на преходния интервал в края на годината. В четвъртък и петък тази седмица водачите на Европейски Съюз ще проведат среща в Брюксел, с цел да оценят преговорния прогрес, до момента в който английският министър председател Борис Джонсън съобщи неведнъж, че желае да знае до 15-и октомври дали може да се реализира двустранно съглашение. 

" Предпочитаме договорка, само че не непременно и в случай че няма договорка, ние сме подготвени. Нашите митници са подготвени за Brexit без договорка и е неотложно английските митнически управляващи също да се приготвят за сходен сюжет ", уточни еврокомисарят Бретон. 

Според информация на организация Блумбърг водачите на Европейски Съюз ще посочат на идната среща, че " напредъкът по основните въпроси, представляващи интерес за Съюза, към момента не е задоволителен за реализиране на Brexit съглашение ". В информацията се прибавя, че те ще приканят основния Brexit договарящ Мишел Барние " да се засилят договарянията за да се подсигурява, че съглашението може да се приложи на 1-ви януари 2021 година ". Посочва се също по този начин, че европейските водачи ще призоват 27-те страни членки на Европейски Съюз да покачат тяхната подготвеност, ако се материализира сюжета Brexit без договорка. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР