Европейският съвет ще заседава днес извънредно онлайн, за да обсъди

...
Европейският съвет ще заседава днес извънредно онлайн, за да обсъди
Коментари Харесай

Европейският съвет ще заседава извънредно онлайн заради обстановката в Израел и Газа

Европейският съвет ще заседава през днешния ден изключително онлайн, с цел да разиска ситуацията в Израел и Газа. Очаква се на съвещанието довечера да бъдат набелязани краткосрочни и средносрочни решения, отбелязва ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел в поканата си до държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 467
Изключително значимо е да се дефинира общоевропейска позиция за събитията, съгласно европейските контракти и полезности, с цел да се начертае ясна посока за деяние поради комплицираната конюнктура, декларира Мишел. В края на предходната седмица Европейски Съюз популяризира взаимно изказване, в което се посочваше, че Европейски Съюз осъжда нападението на " Хамас ", което дефинира като тероризъм. Отправен бе апел за неотложно и абсолютно освобождение на взетите заложници.

Според предварителния дневен ред за днешната среща Европейският съвет ще разиска обезпечаването на филантропична помощ и използването на филантропичното право.

Предвижда се да бъде разисквано взаимоотношението с други страни в района за намирането на дълготраен мир на основата на две страни. Участниците в съвещанието ще беседват за вероятните последствия във връзка с сигурността на европейските жители и опасността от допустима миграционна вълна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР