Европейският съвет се очаква да реши тази вечер дали ще

...
Европейският съвет се очаква да реши тази вечер дали ще
Коментари Харесай

Европейският съвет решава да има ли среща ЕС-Турция във Варна

Европейският съвет се чака да реши довечера дали ще се състои плануваната за 26 март среща ЕС-Турция във Варна, оповестява БНР.

Отношенията Европейски Съюз -Турция ще бъдат дискутирани в подтекста на неотдавнашните произшествия, подбудени от дейностите на турския военноморски флот в Изключителната икономическа зона на Кипър, като се чака държавните и държавни ръководители да одобряват изводи по тематиката.

Срещата беше обявена от българския министър председател Бойко Борисов по време на срещата му с немския канцлер Ангела Меркел в резиденция Бояна през януари.

„ Радвам се, че във Варна ще има среща сред министър-председателя на България, ръководителите на Европейска комисия, на Екологичен потенциал. Смятам, че тази среща е добър късмет да се приказва и с турския президент за всички въпроси, които ни вълнуват “, съобщи тогава Меркел.

На 6 февруари ръководителите на Европейския съвет Доналд Туск и на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер  изпратиха писмо до президента на Турция Реджеп Ердоган, в което публично насочиха покана за среща на 26 март във Варна. 

В текста се на писмото се показва, че министър председателят Борисов, от името на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, е приел да бъде хазаин на работната вечеря. Европейски Съюз насочва покана към Ердоган за присъединяване, като отбелязва, че Турция поставя старания за решаването на въпроси от вътрешен и европейски темперамент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР