Европейският съвет се очаква да подкрепи днес становището на Европейската

...
Европейският съвет се очаква да подкрепи днес становището на Европейската
Коментари Харесай

Очаква се Европейският съвет да подкрепи предложението Украйна и Молдова да получат статут на кандидати за членство в ЕС

Европейският съвет се чака да поддържа през днешния ден мнението на Европейската комисия за отсъждане на статут на претенденти за участие в Европейски Съюз на Украйна и Молдова. За Грузия се планува Европейски Съюз да изиска в допълнение мнение от Европейска комисия по-късно, сочат документите за идното двудневно съвещание в Брюксел.

Държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз се чака да удължат с още шест месеца глобите, наложени против Русия поради нападението против Украйна. Те ще обсъдят опциите за даване на спомагателна поддръжка за Украйна - финансова, военна и във връзка с износа на украинската зърнена годишна продукция.

Утре Европейският съвет ще разиска икономическите последствия от подхванатата от Русия война, ръководството на еврозоната, предлагането Хърватия да вкара еврото от 1 януари следващата година. Предвижда се участниците в съвещанието да разискват предложенията за промени в Европейски Съюз, както и опциите за възстановяване на съдействието на европейския континент.

Дневният ред планува разискване на връзките с Турция, както и да бъдат признати изводи за Западните Балкани.

Преди съвещанието на Европейския съвет през днешния ден в Брюксел е планувана среща ЕС-Западни Балкани. В утринните часове се чака към европейските водачи да се причислят техните сътрудници от страните от района.

В навечерието на двете съвещания ръководителят на Европейският съвет Шарл Мишел изпрати писмо до участниците, в което означи, че Западните Балкани и Европейски Съюз са значими един за различен. Той прикани за вливане на нова сила за разширението и доближаването с тази част от Европа.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР