Европейският съвет прие в заключенията от днешната си среща в

...
Европейският съвет прие в заключенията от днешната си среща в
Коментари Харесай

Евролидерите одобриха купуването на 1 милион снаряда за Украйна

Европейският съвет одобри в заключенията от днешната си среща в Брюксел, че е подготвен при поискване да достави на Украйна ракети. В документа се отбелязва, че Европейски Съюз е подготвен да наложи нови наказания против Русия, предава Българска телеграфна агенция.

Европейският съюз стои твърдо и напълно с Украйна, и ще продължи да дава мощна политическа, икономическа, военна, финансова и филантропична поддръжка на украинския народ до тогава, докато е належащо. Европейски Съюз усилва напъните за облекчаване на отбранителните потребности на Украйна. Европейският съвет приветства съглашението в Съвета на Европейски Съюз за незабавна доставка на муниции „ земя-земя “ и артилерийски снаряди и, в случай че бъдат поискани, ракети, в това число посредством взаимни доставки, се добавя в текста. Потвърдена е задачата в идващите 12 месеца Европейски Съюз да обезпечи на Киев един милион артилерийски снаряда.

Изразена е поддръжка за мирния проект на украинския президент Володимир Зеленски. Отправен е апел Русия неотложно и абсолютно да се изтегли от Украйна съгласно интернационално приетите граници на нападнатата страна.

Европейският съвет приветства съглашението за основаване на нов Международен център в Хага за наказателно гонене на закононарушението „ експанзия “ против Украйна и показва поддръжка за следствията на прокурора на Международния углавен съд. Държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз означават нуждата от съблюдаване на наложените европейски наказания и за следене те да не бъдат заобиколени. Лидерите показват очакване институциите на Европейски Съюз да приготвят предложение за координиран общоевропейски метод по тези въпроси.

В заключенията се показва поддръжка за въвеждането на интернационален лист за нанесените от Русия вреди на Украйна. Допълва се, че Европейски Съюз ще продължи работата за ориентиране на запорираното съветско имущество за възобновяване на Украйна и за погашение на компенсации по силата на интернационалното право.

Европейският съвет осъжда това, че Иран и Беларус дават военна помощ на Русия, и приканва страните по света да не оказват каквато и да било поддръжка на Москва във войната.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР