Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури

...
Европейският съвет прие регламент, който има за цел да осигури
Коментари Харесай

Европа приема нови регламенти за незабавни плащания

Европейският съвет одобри правилник, който има за цел да обезпечи необятното разпространяване на незабавните заплащания в евро за потребителите и предприятията в Европейски Съюз и страните от ЕИП.

Тези преди малко признати разпореждания, които бяха финализирани в съдействие сред Съвета и Европейския парламент през миналата година, дават опция на физическите лица да трансферират бързо средства в границите на едвам 10 секунди, без значение от времето на деня. Тази услуга се простира оттатък националните граници, като разрешава преводи сред разнообразни страни – членки на Европейски Съюз.

Съгласно тези разпореждания доставчиците на платежни услуги, в това число банките, улесняващи общоприетите кредитни преводи в евро, са задължени да оферират услуги за незабавни заплащания за изпращане и приемане на евро, без да постановат спомагателни такси.

Прилагането на тези правила ще се реализира на два стадия, с по-кратък временен интервал в еврозоната и по-продължителен в страните от ЕИП.

Тази самодейност освен подсигурява достъпността и ценовата целенасоченост на незабавните заплащания в евро, само че и покачва доверието, като принуждава доставчиците да удостоверяват сходството сред IBAN и името на получателя, предоставено от платеца.

Освен това тези разпореждания са основани, с цел да подкрепят европейските платежни институции в конкуренцията им с огромните американски играчи като Visa и Mastercard.

В изказване, съпътстващо регламентите, се акцентира:

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР