Европейският съвет на вътрешните работи обяви снощи, че блокът категорично

...
Европейският съвет на вътрешните работи обяви снощи, че блокът категорично
Коментари Харесай

ЕС де факто каза на Турция, че използва мигрантите за политическо оръжие

Европейският съвет на вътрешните работи разгласи нощес, че блокът " изрично отхвърля " потреблението от страна на Турция на мигранти за политически цели, заяви Агенция Франс Прес.
В изказване от Брюксел, 27-те държави-членки показват, че " обстановката по външните граници на Европейски Съюз не е допустима ", прибавя БГНЕС.
По-рано Турция отхвърли, че употребява мигрантската вълна за " изнудване " на Европейски Съюз. Но в изказването на Европейски Съюз се споделя, че Брюксел " изрично отхвърля потреблението от страна на Турция на миграционния напън за политически цели ".
Анкара желае Брюксел да ускори поддръжката си за бежанците от Сирия и за все по-интензивната борба на Турция с режима в Дамаск. Но членовете на Европейски Съюз упорстват, че Турция би трябвало да се придържа към предходното съглашение, с което се съгласи да предотврати прекосяването на бежанци и мигранти към Гърция. Става въпрос за това в Европейски Съюз да влизат единствено регистрирани в Турция сирийски бежанци, като за всеки подобен пристигнал в Европа, Европа ще връща по един незаконен мигрант, минал от Турция на Стария континент. За задачата Европейски Съюз даде обещание 6 милиарда евро на Турция, само че отпущането им става през неправителствени организации, които управляват те да отиват тъкмо за действия за помощ на бежанците.
" Незаконното прекосяване на границите няма да бъде толерирано. В тази връзка Европейски Съюз и неговите държави-членки ще подхващат всички нужни ограничения в сходство с правото на Европейски Съюз и интернационалното право. Мигрантите не би трябвало да бъдат насърчавани да заплашват живота си посредством опити за нелегално прекосяване на сухоземни или морски граници ", се споделя в изказването.
Министрите приканиха Турция " да одобри това обръщение и да противодейства на разпространяването на погрешна информация ". Стана ясно и, че Европейски Съюз ще даде още 170 млн. евро за най-уязвимите от войната в Сирия райони.
Още: " Проф. Владимир Чуков: Турция има аргументи да резервира положителните си връзки с България "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР