Европейският съвет на 28-те лидери на страните от ЕС постигна

...
Европейският съвет на 28-те лидери на страните от ЕС постигна
Коментари Харесай

Германката Урсула фон дер Лайен е предложението на 28-те лидери за наследник на Юнкер

Европейският съвет на 28-те водачи на страните от Европейски Съюз реализира съглашение кого да предложи за водещите постове в съюза. Германският министър на защитата Урсула фон дер Лайен е изненадващото име за правоприемник на Жан-Клод Юнкер като ръководител на Европейската комисия. Тя ще бъде и първата жена, отпред на Комисията.

Половин час преди този момент Манфред Вебер разгласи, че към този момент не е водещ претендент на Европейската национална партия, което бе изтълкувано като сигнал, че в Брюксел има договорка и че с отдръпването си открива път за Урсула фон дер Лейен. " Тук предишният септември стартира моят път като водещ претендент, тук и завършва. Ще продължа битката си за демократична Европа. За мен беше чест да се заема с тази задача от името на ЕНП и за Европа. "

Предложението бе направено след най-продължителното в историята съвещание на националните водачи и малко преди в 22 часа (23 часа българско време) да изтече срокът за установяване кого оферират те за водещите постове. Европейският парламент се надяваше до 23 часа (полунощ) през днешния ден да дефинира своя ръководител и от Страсбург предизвестиха, че в случай че не получат позицията на Европейския съвет, ще си изберат управлението в сряда без да чакат повече.

Ето пакета, контрактуван през днешния ден в Брюксел

Председател на Европейската комисия : Урсула фон дер Лайен   </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР