Европейският самолетостроител Airbus е доставил 142 машини на клиентите си

...
Европейският самолетостроител Airbus е доставил 142 машини на клиентите си
Коментари Харесай

Airbus отвяха Boeing по доставки... но ги грози сериозен проблем

Европейският самолетостроител Airbus е доставил 142 машини на клиентите си от началото на годината - съвсем двойно повече спрямо огромния си американски съперник Boeing, който е разтърсван от кавги и механически проблеми, написа Quartz.

Пред вложителите си основаната в Лайден компания разгласи, че чака да господства на пазара най-малко до края на 2024 година, най-малко " в случай че приемем, че няма да има нови разтърсвания на световната стопанска система, въздушния трафик и веригата на доставки ".
 Шефът на Ryanair: На Boeing им
Шефът на Ryanair: На Boeing им " липсава внимание към детайлите " при производството на самолети

Какви са проблемите със самолетите, от които се оплака Майкъл О`Лиъри?

Плановете на Airbus са за 800 доставени авиолайнера до края на годината - до момента в който Boeing не е несъмнено, че ще смогнат и с 350 на фона на произшествия, следствия и земетресения в ръководството.

Дали?

От Airbus към този момент разясниха, че поставят спомагателни старания, с цел да не споделят ориста на американските си съперници, само че авиопроизводителят се бори с механически проблем с големи мащаби. За него не се приказва толкоз доста, тъй като не е толкоз абсурден, колкото е откъсването на част от фюзелажа по време на полет - само че в действителност може да бъде най-малко толкоз рисков.

Оказва се, че към огромна част от пътническите самолети с мотори Pratt & Whitney PW1000G са спрени от полети поради недостатъци в компресорите и уплътненията им. Те понижават " живота " на елементите и изискват по-ранна техническа ревизия и подмяна на части. Вече има два случая на отказали мотори - от 2020 година и от 2022 година, напомня Flight Global.

Този модел се употребява от Airbus и в следствие сега над една трета от наличните A320neo и A321neo остават на земята до второ разпореждане. Същото е ситуацията и с близо една четвърт от намиращите се в употреба A220. Подмяната на дефектните съставни елементи в допълнение забавя и доставките на нови машини.
 Най-големият боязън на Airbus: Да не станат като Boeing
Най-големият боязън на Airbus: Да не станат като Boeing

Европейският авиопроизводител стяга контрола върху качеството

Междувременно, Airbus A320 на British Airways се приземи на миланско летище с един мотор, откакто екипажът е получил индикации за щета в другия. Кацането е било сполучливо, само че по-късно се е наложил спешен ремонт и няколкодневен престой.

Става дума за 15-годишен A320-200, като неговите мотори не са измежду засегнатите от дефекта.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР