Европейският съд за правата на човека реши, че Русия трябва

...
Европейският съд за правата на човека реши, че Русия трябва
Коментари Харесай

Русия трябва да плати 75 000 евро на братя Навални, реши съдът в Страсбург

Европейският съд за правата на индивида реши, че Русия би трябвало да заплати на опозиционния водач Алексей Навални и на брат му Олег общо 75 000 евро за несправедливи присъди. 

Руското държавно управление би трябвало да изплати на Алексей Навални 55 000 евро, а на брат му Олег, който излежава присуда в пандиза - над 20 000 евро, заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Съдът в Страсбург присъди изплащането на компенсация за несправедливи присъди по обвинявания в машинация и заграбване на средства от съветския клон на френската козметична компания " Ив Роше ". Олег Навални излежава присъда по делото от 2014 година и следва да излезе на независимост следващата година, а брат му бе наказан условно. 

Съдебният състав на Европейски съд по правата на човека единомислещо поддържа жалбата на двамата братя и реши, че в решенията на съветския съд са нарушени членове 6 и 7 от Европейската спогодба за правата на индивида - за " право на обективен съд " и за " наказване въз основа на закон ". Последното значи, че не може да бъде съден човек за действия, които сега на осъществяването не са били закононарушения.

Председателят на комисията по външни работи в Държавната дума Леонид Слуцки назова решението на съда политически стимулирано. 

" Решението по делото на братя Навални, както и доста други от последните присъди на Европейски съд по правата на човека във всички случаи носят политизиран темперамент ", сподели той. 

Предполага се, че Русия няма да изплати нищо на братя Навални, тъй като от края на 2015 година в Русия работи закон, който разрешава занемаряване на присъди на интернационалните съдилища, включително и на Европейски съд по правата на човека.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР