Европейският съд по правата за човека (ЕСПЧ) отхвърли иска на

...
Европейският съд по правата за човека (ЕСПЧ) отхвърли иска на
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург призна правото на Италия да не приема кораба Сий-уоч 3 със спасени мигранти

Европейският съд по правата за индивида (ЕСПЧ) отхвърли желае на екипажа на немския филантропичен транспортен съд "Сий-уоч 3 ", който е в Средиземно море от 14 дни с десетки избавени мигранти, да дебаркира в Италия, се споделя в известия на съда, представено от ТАСС.

В решението на съда в Страсбург се споделя, че той е решил да не задължава италианското държавно управление да одобри намиращите се на борда на филантропичния транспортен съд мигранти, защото то към този момент е разрешило на най-уязвимите пасажери, в това число бременни дами и деца, а също и на един от мигрантите, който се е чувствал зле, да слязат на италианския бряг.

В решението си Европейски съд по правата на човека показва вяра, че италианските управляващи ще продължат да оказват цялата нужна помощ на тези лица на борда на "Сий-уоч 3 ", които са в уязвимо състояние заради възраст или здравословно положение.

На 12 юни корабът избави 53 души край крайбрежията на Либия. Оттогава италианските управляващи са разрешили 11 от избавените мигранти да слязат на сушата по медицински или филантропични аргументи, само че отхвърлят да одобряват останалите.

"Ще вляза в италиански води и ще доведа (мигрантите) в сигурност на Лампедуза ", съобщи пред в. "Република " капитанът Карола Ракете, имайки поради италианския остров, където са довеждани доста бедстващи мигранти.

Италианският вътрешен министър Матео Салвини обаче съобщи, че филантропичната организация "Сий уоч " би трябвало да ги води в Холандия, защото корабът й плава под холандски байрак, или в Германия.

"Каквото и да е решението (на ЕСПЧ), моята позиция няма да се промени ", сподели той. "Що се отнася до мен, ( "Сий-уоч 3 ") може да остане в морето до Коледа или Нова година, само че няма да дойде в Италия ", акцентира Салвини.

Ако наруши нарежданията на италианските управляващи, корабът предстои на санкция от 10 до 50 хиляди евро.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР