Европейският съд по правата на човека реши да разгледа две

...
Европейският съд по правата на човека реши да разгледа две
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург ще разгледа две жалби на Сакскобургготски за „царските имоти“

Европейският съд по правата на индивида реши да прегледа две от жалбите, импортирани от Симеон Сакскобургготски и членове на неговото семейство за така наречен "царски парцели ".
Съдът в Страсбург оповести през днешния ден в прессъобщение решението си по допустимостта на жалбите по делото "Сакскобургготски и други против България ", което визира някогашния български цар и неговата сестра и още петима членове на царското семейство и техните опити да получат реставрация на някогашни парцели на короната. Съдът реши да прегледа две от жалбите.
Тези тъжби се отнасят до решение на Народното събрание от 2009 година, налагащо мораториум върху потреблението с комерсиална цел и продажбата на парцели, които са били върнати на кралското семейство и второ, до решенията на български съдилища, признаващи страната за притежател на два от парцелите, а точно комплекса Саръгьол и имението Ситняково. Съдът е уведомил българското държавно управление за тези тъжби. Решението на съда по делото ще бъде взето на по-късен стадий.
Европейският съд обаче отхвърли жалбата за различен парцел, имението Кричим. Според него националните съдилища са отхвърлили претенциите им за реставрация на имението с подробни и добре обосновани решения.
Съдът отхвърли и жалбите, импортирани от петима други членове на царското семейство, защото счита, че те не могат да претендират, че са жертви на нарушение на конвенцията.
По-конкретно те не са потвърдили, че в миналото са имали или употребявали въпросните парцели или че са им били породени каквито и да било други вреди вследствие на мораториума от 2009 година. Решението по отхвърлянето на тези тъжби е дефинитивно, уточни съдът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР