Европейският съд по правата на човека реши да разгледа две

...
Европейският съд по правата на човека реши да разгледа две
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург ще разгледа две жалби на Сакскобургготски за „царските имоти“

Европейският съд по правата на индивида реши да прегледа две от жалбите, импортирани от Симеон Сакскобургготски и членове на неговото семейство за така наречен " царски парцели " .

 
Съдът в Страсбург оповести през днешния ден в прессъобщение решението си по допустимостта на жалбите по делото " Сакскобургготски и други против България " , което визира някогашния български цар и неговата сестра и още петима членове на царското семейство и техните опити да получат реставрация на някогашни парцели на короната . Съдът реши да прегледа две от жалбите.

Тези тъжби се отнасят до решение на Народното събрание от 2009 година, налагащо мораториум върху потреблението с комерсиална цел и продажбата на парцели , които са били върнати на кралското семейство и второ, до решенията на български съдилища, признаващи страната за притежател на два от парцелите, а точно комплекса Саръгьол и имението Ситняково. Съдът е уведомил българското държавно управление за тези тъжби. Решението на съда по делото ще бъде взето на по-късен стадий.

Европейският съд обаче отхвърли жалбата за различен парцел, имението Кричим. Според него националните съдилища са отхвърлили претенциите им за реставрация на имението с подробни и добре обосновани решения .

Съдът отхвърли и жалбите, импортирани от петима други членове на царското семейство, защото счита, че те не могат да претендират, че са жертви на нарушение на конвенцията .

По-конкретно те не са потвърдили, че в миналото са имали или употребявали въпросните парцели или че са им били породени каквито и да било други вреди вследствие на мораториума от 2009 година. Решението по отхвърлянето на тези тъжби е дефинитивно, уточни съдът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР