Европейският съд по правата на човека представи днес решение, с

...
Европейският съд по правата на човека представи днес решение, с
Коментари Харесай

ЕСПЧ: Няма нарушено право на живот при задържането през 2009 г. на Пламен Куцаров

Европейският съд по правата на индивида показа през днешния ден решение, с което дефинира, че не е било нарушено правото на живот на Пламен Куцаров, умрял при полицейско задържане през 2009 година.

Съдът регистрира, че на Куцаров е била оказана първа помощ от съпътстващите го служители на реда, както и че арестуваният е бил отведен до болница. Допълва се, че българските съдилища са открили повода за гибелта - ненадейно прекъсване на сърцето на Куцаров, до момента в който е бил откарван към постройка на ГДБОП в София.

Според Европейския съд по правата на индивида българските управляващи са изпълнили задължението си да извършат задълбочено следствие, което е довело до безапелационни и задоволителни пояснения на случая. Така се отхвърля подозрението, че гибелта е породена от полицейско принуждение. Европейският съд по правата на индивида добавя, че служителите на реда, придружавали Куцаров, са изпълнили задължението си да защитят живота на арестувания.

Куцаров бе арестуван в София преди 13 години по подозрения в съпричастност с групата за отвличания " Наглите ". Полицаите, свързани директно с откарването на арестувания към ГДБОП, бяха оправдани от българския съд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР