Европейският съд по правата на човека оправда Асен Генов за

...
Европейският съд по правата на човека оправда Асен Генов за
Коментари Харесай

След 10 години ЕСЧП оправда Асен Генов за оцапването на паметника на ,,Позитано“ 20

Европейският съд по правата на индивида оправда Асен Генов за надраскването със спрей на паметника пред централата на Българска социалистическа партия на ул. „ Позитано ” 20 през 2013 година.

За това се похвали и той в профила си в обществените мрежи:

,,Съдебната сага завърши. Софийски апелативен съд постанови, че аз и Цветелина С. сме невиновни по обвиняване в закононарушение по член 325 от Наказателен кодекс. Не сме направили хулиганско действие, не сме изразили пренебрежение към обществото и не сме увредили непозната благосъстоятелност. Съдът приема решението на Европейския съд по правата на индивида, който от своя страна се базира на първоинстанционното решение на СРС, с ръководител арбитър М. Тодорова, с което още през 2014 бяхме оповестени за невиновни. “

Още през 2021 година Европейски съд по правата на човека осъди България да заплати малко над 12 000 евро по дело, заведено от Генов. България бе изпратена на съд след признаването на виновност, че на 7 ноември 2013 година паметникът пред централата на Българска социалистическа партия е оцветен.

Етикети: Асен ГеновБСПпаметник
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР