Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) постанови решение срещу

...
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) постанови решение срещу
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург осъди Русия заради дискриминация на ЛГБТ организации

Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) постанови решение против отхвърли на Русия да записва три асоциации, като съобщи, че е " недопустимо " да се направи това просто тъй като те пазят правата на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ), съобщи БГНЕС.
Трите асоциации, които предизвикват правата на лесбийките, хомосексуалистите, бисексуалните и транссексуалните, заведоха дело против Русия в съда в Страсбург, откакто изчерпиха правните си благоприятни условия в Русия.
Между 2006 и 2011 година, Rainbow House, Движението за тъждество в брака и Sochi Pride House се пробваха да се записват като асоциации пред съветските управляващи. Едно заявление беше отхвърлено на съображение, че групата ще " унищожи моралните полезности на обществото ", ще докара до понижаване на популацията и ще наруши правата на руснаците, които намират всякаква демонстрация на еднополови полови връзки като обидна. Друго е бил отритнат заради разнообразни механически нередности, преди да бъде отритнат на съображение " екстремизъм ". Движението за брачна тъждество беше отхвърлено на съображение, че неговата цел - еднополовите бракове - е несъвместима с " открития морал ".
" Решаващото съображение за отвод за регистрация на организациите-жалбоподатели е било тъй като те предизвикват правата на ЛГБТ. Това съображение не може да бъде обосновано или обективно обосновано и също така съставлява дискриминация на основата на полова ориентировка ", сподели съдът в Страсбург.
Съгласно Европейската спогодба за правата на индивида, съдът откри, че правата на сдруженията са нарушени по няколко аргументи, в това число правото на независимост на сдружаване и независимост от дискриминация. Съдът също по този начин уточни, че трима от четиримата самостоятелни ищци, които са създатели или шефове на сдруженията, са били подложени на дискриминация. Но той отхвърли настояването, подадено от четвъртия – Николай Алексеев - като означи, че той е разгласил закани и обиди онлайн.
Съдът в Страсбург разпореди Русия да заплати общо 36 000 евро вреди на другите трима, както и техните правосъдни разноски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР