Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) е разпоредил Грузия

...
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) е разпоредил Грузия
Коментари Харесай

Грузия да гарантира сигурността на гладуващия Саакашвили, разпореди съд

Европейският съд по правата на индивида (ЕСПЧ) е разпоредил Грузия да подсигурява сигурността на някогашния президент Михаил Саакашвили, който преди 47 дни , съобщи AFP.

Грузия би трябвало да " осведоми Съда за настоящото здравословно положение на жалбоподателя, да обезпечи сигурността му в пандиза и да му обезпечи подобаващи медицински грижи за интервала на възобновяване след гладната стачка ", разгласи Европейски съд по правата на човека във вторник в отговор на тъжба, подадена от самия Саакашвили.

53-годишният Саакашвили, който беше президент на Грузия сред 2004 и 2013 година, отхвърля храна в продължение на 47 дни в символ на митинг против лишаването му от независимост на 1 октомври. Той бе затворен малко след завръщането му от заточение в Украйна.
 Саакашвили: Грузинските управляващи се пробват да ме убият
Саакашвили: Грузинските управляващи се пробват да ме убият

Страхува за живота си, откакто надзиратели в пандиза са го нападнали

На 8 ноември някогашният държавен глава беше трансфериран в затворническата болница. и би трябвало да бъде признат в гражданско лечебно заведение, което да е по-добре оборудвано.

Министърът на правораздаването на Грузия Рати Брегадзе обаче съобщи, че затворническата болница " има нужната инсталация, с цел да управлява здравословното положение на пандизчията ". По думите му Саакашвили в нито един миг не е бил лишаван от здравна грижа.
 Състоянието на гладуващия Саакашвили се е влошило
Състоянието на гладуващия Саакашвили се е влошило

Не може да става от леглото…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР