Европейският регулатор разреши използването на първата в историята ваксина против

...
Европейският регулатор разреши използването на първата в историята ваксина против
Коментари Харесай

Одобриха ваксината срещу ебола в ЕС

Европейският регулатор позволи потреблението на първата в историята ваксина срещу вируса ебола. Това стана допустимо след сполучливото тестване на препарата в Конго.

Одобряването на имунизацията против публикуваната в Африка тресчица се счита за успех на здравната общественост. Ваксината получи зелена светлина и в най-скоро време ще се снабди с пълностоен маркетингов лиценз за разпространяване в Европейски Съюз.

Препаратът е бил прибавен на повече от 237 хиляди поданици на Конго. Наблюденията демонстрират, че успеваемостта му е 100% и обезпечава отбрана от бързо разпространяващия се вирус, осведоми Offnews.bg.
В средата на предходната година от вируса ебола в Конго починаха 2157 души. Разразилата се през 2013-2016 година зараза на заболяването взе живота на повече от 11 300 души.

От 90 000 доброволци, които са били с висок риск да се заразят вируса, след имунизацията са болни единствено 71. За същия интервал, от група със същата бройка, която не била имунизирана, вирусът е бил открит при 880 души. Смята се, че имунизацията основава имунитет против ебола до 10 дни след слагането.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР