Европейският прокурор Лаура Кьовеши се е срещнала с главния прокурор

...
Европейският прокурор Лаура Кьовеши се е срещнала с главния прокурор
Коментари Харесай

Иван Гешев проведе среща с Лаура Кьовеши

Европейският прокурор Лаура Кьовеши се е срещнала с основния прокурор Иван Гешев през днешния ден. Срещата се е провела в Съдебната палата в София, оповестяват от прокуратурата.

Прессъобщението е сбито: Иван Гешев е поздравил Лаура Кьовеши с формалния старт на работата на Европейската прокуратура на 1 юни 2021 година Иван Гешев е изразил убеденост в вероятностите за сполучливо съдействие в полза на европейските жители сред Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура по противопоставяне на измамите със средства на Европейския съюз , злоупотребите с Данък добавена стойност, изпирането на пари, корупцията и проведената престъпност.

Лаура Кьовеши е на двудневно посещаване у нас - първото в страна членка след старта на Европейската прокуратура. По-рано Кьовеши организира среща и с министъра на правораздаването Янаки Стоилов.

На срещата в Съдебната палата са участвали заместниците на основния прокурор Даниела Машева, Красимира Филипова, Десислава Пиронева и завеждащият Отдел 8 във ВКП - " Престъпления срещу финансовите ползи на Европейски Съюз и взаимоотношение с Европейската прокуратура " прокурор Камен Михов. От страна на Европейската прокуратура присъединяване взеха българският представител в Европейската прокуратура Теодора Георгиева, и.д. началник на бранш " Стратегии и осъществяване " Милан Ярон и представителят Тине Холевоет.

На 1 юни, когато, Кьовеши разгласи, че ще пристигна в България " напълно скоро ", без да даде точна дата. Тя сподели това в отговор на въпрос за номинацията на новите 6-ма европейски делегирани прокурори, които чака от българското държавно управление, откакто
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР