Европейският производител на стъклени опаковки и единственият производител на контейнери

...
Европейският производител на стъклени опаковки и единственият производител на контейнери
Коментари Харесай

Водещ производител на амбалаж, който има два завода у нас, инвестира €150 милиона в Румъния

Европейският производител на стъклени опаковки и единственият производител на контейнери от този вид в Румъния - BA Glass, обяви, че ще влага €150 милиона в Румъния. Компанията ще влага общо над €1 милиард в 12-те си индустриални предприятия в Европа (два от тях в България) през идващите 5 години, оповестява Ziarul Financiar. 

Компанията, която е измежду международните водач в производството на стъклен амвбалаж, навлезе на пазара у нас с придобиването на сдружението " Дружба стъкларски фабрики " АД. Така групата стана притежател на два завода в българия - в София и Пловдив, като последният е най-големият производител на амбалаж в Югоизточна Европа.
 BA Glass влага €60 милиона в завода си в София и наема още 100 души
BA Glass влага €60 милиона в завода си в София и наема още 100 души

Компанията раздаде €8,5 млн. от облагата на чиновниците си в Европа поради положителните резултати

През 2021-а и 2022 година BA Glass влага над €300 милиона в модернизирането на двата си завода в България. Около €60 милиона от средствата бяха вложени в нова пещ за стъклен амбалаж в завода в София, като по този метод бяха усъвършенствани индустриалните процеси и беше увеличена продукцията. Част от инвестицията включваше и внедряване на фотоволтаични панели, инсталирани върху покривите на оборудванията в България.

Всичко за Вашата сватба
 Снимка 572572
Източник:

През 20222 година BA Glass, която е измежду 10-те най-големи компании у нас, нае още 100 души в софийския си цех

Двата български завода за амбалаж станаха благосъстоятелност на португалската група през 2017 година, когато тя ги закупи от гръцкото сдружение Yioula.  Компанията се подрежда пета в света при производството на стъклен амбалаж. На Стария континент групата има 12 завода в 7 страни и има над 3,5 хиляди чиновници, над 650 от които в България. Годишният ѝ оборот е над €950 милиона.
 BA Glass Group с вложения от 600 милиона лв. в двата си български завода
Водещ производител на амбалаж влага 600 милиона лв. в бизнеса си у нас

Компанията модернизира фабриките си в София и Пловдив

През 2016 година групата, следена от португалски вложители, стана мажоритарен акционер във фабриката за стъклени опаковки Stirom в Букурещ, преименувана на BA Glass Romania. От компанията към този момент оповестиха вложения от съвсем 70 милиона евро в нова стъклена пещ и склад от 25 000 квадратни метра, който по-късно ще бъде уголемен до потенциал от 55 000 квадратни метра.

" Смятаме, че новата ни инвестиция в Румъния ще бъде осъществена през последното тримесечие на тази година. В същото време към
Всичко за Вашата сватба
този момент имаме план за построяването на още една пещ, която е с по-голям потенциал, още веднъж в Букурещ. Тя ще бъде подготвена през 2025 година ", съобщи Сандра Сантос - основен изпълнителен шеф на BA Glass, представена от Romania Insider.

Производствената листа на BA Glass включва буркани и бутилки за вино, бира, високоалкохолни и безалкохолни питиета, храни и други, като тя се изнасят за над 20 страни. Сред главните ѝ клиенти са колоси като InBev, Heineken, Carlsberg, Coca-Cola, Pepsi Co. и други. Фабриката в Пловдив е най-големият производител на амбалаж в Югоизточна Европа.
 BA Glass влага 57 милиона лв. в завода в Пловдив
Най-големият цех за амбалаж в Югоизточна Европа получи нова инвестиция от 57 милиона лв.

В завода в Пловдив бе конфигурирана нова пещ с потенциал 390 тона на ден
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg