Европейският производител Еърбъс (Airbus) обяви, че е спечелил най-голямата сделка

...
Европейският производител Еърбъс (Airbus) обяви, че е спечелил най-голямата сделка
Коментари Харесай

Невиждано досега: Индия поръча 500 самолета от Еърбъс

Европейският производител " Еърбъс " (Airbus) разгласи, че е спечелил най-голямата договорка за покупка на самолети в историята с поръчка за 500 теснофюзелажни самолета от индийския нискотарифен транспортьор " ИндиГоу " (IndiGo).

Сделката бе оповестена от " Еърбъс " в деня на откриването на Международния аерокосмически салон в Париж - Льо Бурже, съобщи Ройтерс.

Това е най-голямата договорка в историята на авиоиндустрията по брой самолети

и засенчва договорката от февруари, при която локалният съперник на " ИндиГоу " - " Еър Индия " (Air India) поръча едновременно 470 самолета - 250 от " Еърбъс " (от които 210 теснофюзелажни и 40 големи), и още 220 от " Боинг " (Boeing). 

Двата най-големи превозвача в Индия чакат внезапно разширение на районното търсене на пътувания.

" Това е единствено началото. С растежа на Индия (и) растежа на индийския авиационен пазар (...) това е подобаващият миг за нас да създадем тази поръчка ", сподели по време на конференция основният изпълнителен шеф на " ИндиГоу " Питър Елберс.

Самолетите би трябвало да бъдат доставени сред 2030 година и 2035 година.

След подписването на договорката основният изпълнителен шеф на " Еърбъс " Гийом Фори сподели, че е прибързано да се мисли за темпове на произвеждане на теснофюзелажни самолети, по-високи от плануваните 75 машини на месец.

" ИндиГоу " обслужва съвсем 60 % от индийския вътрешен пазар на въздушни пътувания.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР