Европейският потребителски център проведе акция на летище София за правата

...
Европейският потребителски център проведе акция на летище София за правата
Коментари Харесай

Европейският потребителски център с акция на летище София за правата на пътниците



Европейският потребителски център организира акция на летище София за правата на пасажерите. Специалистите дадоха препоръки в навечерието на празниците, когато и самолетните компании са претрупани, какво да се предприеме при закъснения, анулирани полети, отхвърлен достъп на борда, загубен багаж. Все повече консуматори избират да пазарят онлайн, което има редица преимущества. 

Директорът на центъра Игнат Арсенов изясни за предаването „ Хоризонт до обед “, че  през целия сегашен ден всеки ще може да се осведоми за правата на пасажерите: Ние организираме тази самодейност ежемесечно, по един ден на разнообразни транспортни възли. Днес сме на летище София, Терминал 2. Нашата съществена цел е да даваме информация на пасажерите за техните права.

Пътниците би трябвало да са изключително деликатни, беше безапелационен Арсенов и добави: Летищата ще бъдат претрупани. Ние ги съветваме и по тази причина какви са техните отговорности, тъй като те имат и отговорности да се явят в точния момент на летището, с цел да се качат на самолета. Така че дано да внимават за това да са по-рано на летището, ще има повече хора, ще лишава повече време инспекцията за сигурност и паспорт, да внимават какви артикули поставят в багажа.

По думите му, при забавяне на полета над 2 часа пасажерът има право да търси от самолетната компания храна и питиета, а в случай че чакането ще продължи повече от една нощ, то би трябвало да бъде обезпечен и хотел за нощуване. Пътникът има право и на две телефонни позвънявания, с цел да уведоми околните си, че ще закъснее. Ако закъснението на полета е над 5 часа, всеки може да се откаже да пътува: Това е рядко срещана догадка. Това е избор на пасажерите, не на самолетната компания. Ако закъснението е породено по виновност на самолетната компания и е траяло повече от три часа, ние имаме право на в допълнение парично обезщетение в рамките от 250 до 600 евро.

По отношение на онлайн извършването на покупки, Арсенов съобщи: Онлайн извършването на покупки е все по-предпочитан метод от потребителите, в това число и да се пазарят дарове за Коледа и Нова година. Това, което потребителите би трябвало да знаят е, че срокът за доставка на подаръците е 30-дневен. И по тази причина, в случай че желаеме нещо да дойде по-бързо, би трябвало да се договорим с търговеца това да стане по-бързо. Да знаем, че имаме опция да я върнем, да ни бъдат върнати парите и да купим заместващ подарък. Ако въпреки всичко стоката не дойде, да се откажем от покупката и да желаеме парите си назад. Ако не харесаме обаче от това, което сме избрали, може да се наложи да платим парите за връщане на стоката.
Повече за правата на пасажерите чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР