Европейският поход на поредния български клуб стартира на 11-и юли.

...
Европейският поход на поредния български клуб стартира на 11-и юли.
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Мечтан резултат за Левски срещу Ружомберок

Европейският поход на следващия български клуб започва на 11-и юли. Софийският Левски се изправя в първия квалификационен кръг на Лига Европа против Ружомберок в посещение в Словакия. Това ще е формалния дебют за новия треньор на "сините " Петър Хубчев, който пое тима за този сезон. "Розите ", както са известни словаците, финишираха на четвърто място през предишния шампионат в локалния шампионат, което им даде право да играят във втория по мощ европейски клубен шампионат.

РУЖОМБЕРОК - ЛЕВСКИ 0:2

0:1 Давиде Мариани (36')

0:2 Паулиньо (51')

В началните минути на дуела всяко едно преимущество бе на сметката на Ружомберок. Словашкият отбор контролираше топката и пресираше високо „ сините” играчи, само че за благополучие на българския отбор съперникът не сътвори заплаха пред вратата на Миятович.

Шанс да вкара гол имаше пред Станислав Иванов, който с самостоятелен рейд си завоюва позиция за пукотевица в наказателното поле, само че засуетяването му прати топката навън. В 13-ата минута нападателят на Ружомберок Стефан Герец бе открит с центриране и стреля с глава, само че топката прелетя настрана от „ синята” врата. Секунди по-късно домакините осъществиха гол. Петер Гар-Андрежли проби отляво и пусна паралелно по земя за Такач. Той, от своя страна, бе оставен непокрит пред голлинията на Миятович и означи, само че страничният-съдия подвигна флага си за засада.

Постепенно играта на терена се поизравни и Левски стартира малко по-сериозно да нападна съперника след „ горещи” указания от Петър Хубчев. Така пристигна 36-ата минута, когато софийският отбор дръпна напред в резултата. Тогава капитанът на „ сините” Живко Миланов центрира отдясно топката за Давиде Мариани. Швейцарският халф на Левски бе оставен самичък в наказателното поле, а той реши да стреля с глава и с тил към вратата. За негов шанс вратарят на Ружомберок – Крайчирик, бе излезнал и с параболична траектория топката влетя във вратата му – 1:0 за Левски.

Очаква се близо 500 "сини " последователи да поддържат тима от "Георги Аспарухов ", откакто на реванша, който е идният четвъртък тимът на Хубчев ще играе на "затворени порти ", в резултат на наказване, което ще трае две домашен срещи. Именно реваншът против Ружомберок се явява първата такава среща след наказването на УЕФА над Левски.

Словашкият отбор излиза в очебийно отбранителното 4-2-3-1, а Стефан Герец ще опита да накаже вратата на черногорския пазач на българския отбор. Матей Чурма, Ян Масло, Михал Йонец и Александер Мойжиш е карето в отбрана пред Иван Крайчирик.

Опитният експерт на Левски няма правото да употребява Станислав Костов, който търпи наказване поради картони. По този метод Левски излиза в 4-2-3-1, като по предварителни информации на върха на офанзивата ще бъде комплициран Давиде Мариани, Швейцарският полузащитник ще бъде подпомаган от триото зад него - Паулиньо, Илия Юруков и Станислав Иванов. Милан Миятович застава на вратата, а с капитанската лента е Живко Миланов. Както Хубчев, по този начин и Янис Каргас и Милан Миятович дебютират публично със синия екип, откакто и двамата бяха закупени през това трансферно лято.

Срещата е с начален час 19,30, а мачът на стадион „ Под Чебратьом” ще можете да гледате онлайн по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG ще следи всичко забавно, което се случи в Ружомберок с текст и богато видеосъдържание.

Ружомберок (4-5-1): Иван Крайчирик – Матей Чурма, Ян Масло, Михал Йонек, Александер Мойжиш –Тихомир Костадинов, Далибор Такач, Адам Бренкус, Кристи Косе, Петер Гал-Андрежли, Стефан Герец

Треньор: Ян Хаспра

Левски (4-2-3-1): Милан Миятович – Живко Миланов, Янис Каргас, Нуно Рейш, Иван Горанов – Мартин Райнов, Хали Тиам, Илия Юруков, Станислав Иванов, Паулиньо – Давиде Мариани

Треньор: Петър Хубчев

Съдия: Петри Вилянен (Финландия)

Стадион: „ Под Чебратьом”, (Ружомберок)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР