Eвропейският парламент забрани посещения на външни лица за 3 седмици

...
Eвропейският парламент забрани посещения на външни лица за 3 седмици
Коментари Харесай

Европарламентът забрани посещенията на външни лица за 3 седмици заради COVID-19

Eвропейският парламент забрани визити на външни лица за 3 седмици поради ковид. Освен обичайните посетителски групи, които пътуват на разходи на Европарламента, с цел да се срещнат с работата му, се анулират и 130 планувани събития, проведени от Екологичен потенциал или от евродепутати в Брюксел и Страсбург, на които е трябвало да участват до 7000 посетители.

„ Ще ограничим достъпа на гости до Народното събрание. В постройките в Брюксел и Страсбург няма да се позволяват външни гости. В същото време Европарламентът ще организира пленарните си сесии, а работата по парламентарни комисии ще продължи “, се споделя в изказване на ръководителя на Екологичен потенциал Давид Сасоли, публикувано в понеделник вечерта. 

Решението за новите пропускателни ограничения е взето след съвещания с европейските и с белгийските здравни управляващи и отразява потребността от защитни ограничения против разпространяването на болестта.

„ Мярката произтича от обстоятелството, че сме отворена институция със 700 000 гости годишно. При сегашните условия, наша отговорност е да преустановим тези визити. По същата причина, ще отменим 130 събития като изложения или външни конференции, планувани за идващите седмици на територията на Народното събрание ”, обяви още Давид Сасоли. 

Парламентът към този момент подреди на чиновниците, завръщащи се от места с доста случаи на COVID-19, да си стоят у дома 14 дни преди да се върнат в кабинетите си. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР