Европейският парламент ще заседава за създаването на специален фонд за

...
Европейският парламент ще заседава за създаването на специален фонд за
Коментари Харесай

ЕП ще гласува пакет за подкрепа в прехода към зелена икономика

Европейският парламент ще заседава за основаването на специфичен фонд за поддръжка на районите в прехода към неутрално въздействие върху климата, който би трябвало да бъде приключен към 2050 година, оповестява електронното издание на гръцкия вестник Iemerida, като отбелязва, че гласуването ще се организира във вторник. 

Фондът за обективен преход (TFF) ще финансира помощ при търсене на работа, повишение на квалификацията и преквалификация, както и дейната интеграция на служащите и търсещите работа в изменящата се стопанска система. 

Той също по този начин ще подкрепя микропредприятия и проучвателен институти, както и вложения в нови енергийни технологии, усъвършенствания на енергийната успеваемост и устойчива локална подвижност. Инвестициите в изкопаеми горива, изгаряне на боклуци и извеждане от употреба или създаване на атомни електроцентрали няма да бъдат възможни с безвъзмездните средства по фонда, написа изданието, представено от Агенция " Фокус ". 

В рамките на фонда държавите-членки ще би трябвало да се съсредоточат върху по-слабо развитите и най-отдалечените райони и острови на Европейски Съюз. Допълнителни ресурси ще бъдат разпределени сред държавите-членки, а страните, които съумеят да понижат индустриалните излъчвания на парникови газове, ще получат поголямо финансиране. 

Фондът за обективен преход включва 7,5 милиарда евро от дълготрайния бюджет на Европейски Съюз за 2021-2027 година и спомагателни 10 милиарда евро от проекта за възобновяване на Общността. Това е първият дирек на механизма за обективен преход, който е основен инструмент за подкрепяне на районите и служащите, които се чака да се изправят пред най-големите провокации от използването на Европейския зелен пакт.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР