Европейският парламент ще поиска от Европейския съюз (ЕС) да спре

...
Европейският парламент ще поиска от Европейския съюз (ЕС) да спре
Коментари Харесай

Европейският парламент поиска спиране на процеса за присъединяване на Сърбия към ЕС

Европейският парламент ще изиска от Европейския съюз (ЕС) да спре договарянията за присъединение със Сърбия, до момента в който Белград не наложи наказания на Русия.

Това се показва в проектодоклада за новата тактика на Блока в процеса на разширение от 26 септември.

„ Да се даде приоритет на привеждането в сходство на присъединяващите се страни към общата външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз и да се реализира прогрес в договарянията за присъединение със Сърбия, единствено в случай че страната се причисли към глобите на Европейски Съюз против Русия “, се показва в плана.

В оферти документ измежду компромисните промени евродепутатите включиха и финансови условия.

По-нататъшната финансова поддръжка за Сърбия, както се показва в текста, ще зависи от отношението на Белград към Москва, само че също и от напредъка в демокрацията, върховенството на закона и „ приемането на полезностите и целите на Европейски Съюз “.

„ Да се преразгледат всички фондове на Европейски Съюз за Сърбия в тази светлина, изключително всички планове, финансирани по Икономическия и капиталов проект за Западните Балкани, с цел да се подсигурява, че всички разноски на Европейски Съюз са изцяло в сходство със личните стратегически цели и ползи на Европейски Съюз “, гласят компромисните промени.

Сърбия е единствената страна в района, която не е наложила наказания на Русия.

Тя води договаряния за участие в Европейски Съюз от 2014 г.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР