Eвропейският парламент ще поиска от Европейския съюз (ЕС) да спре

...
Eвропейският парламент ще поиска от Европейския съюз (ЕС) да спре
Коментари Харесай

ЕС спира преговорите за присъединяване със Сърбия заради Русия

Eвропейският парламент ще изиска от Европейския съюз (ЕС) да спре договарянията за присъединение със Сърбия, до момента в който Сърбия не наложи наказания на Русия. Това се показва в проектодоклада за новата тактика на Европейски Съюз в процеса на разширение от 26 септември.

„ Да се даде приоритет на привеждането в сходство на присъединяващите се страни към общата външна политика и политика за сигурност на Европейски Съюз и да ес реализира прогрес в договарянията за присъединение със Сърбия, единствено в случай че страната се причисли към глобите на Европейски Съюз против Русия “, се показва в плана.

В оферти документ измежду компромисните промени евродепутатите включиха и финансови условия.

По-нататъшната финансова поддръжка за Сърбия, както се показва в текста, ще зависи от отношението на Белград към Москва, само че също и от напредъка в демокрацията, върховенството на закона и „ приемането на полезностите и целите на Европейски Съюз “.

„ Да се преразгледат всички фондове на Европейски Съюз за Сърбия в тази светлина, изключително всички планове, финансирани по Икономическия и капиталов проект за Западните Балкани, с цел да се подсигурява, че всички разноски на Европейски Съюз са изцяло в сходство със личните стратегически цели и ползи на Европейски Съюз “, гласят компромисните промени.

Уточнява се, че компромисните промени са тези промени, които са включени в окончателния план и които са резултат от съглашение сред главните политически групи и докладчиците в сянка.

Тези промени постоянно се гласоподават при окончателното гласоподаване, защото са резултат от съглашение.

Сърбия е единствената страна в района, която не е наложила наказания на Русия.

Тя води договаряния за участие в Европейски Съюз от 2014 година Върховенството на закона, както и връзките с Косово се считат за основни детайли, които дефинират напредъка на процеса на присъединение. Но от началото на войната в Украйна на 24 февруари, връзките с Русия също станаха значими и те ще бъдат основни за решението за разкриване на нов клъстер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР