Европейският парламент ще обсъди унгарската медийна намеса в Македония и

...
Европейският парламент ще обсъди унгарската медийна намеса в Македония и
Коментари Харесай

Европарламентът обсъжда медийната намеса на Орбан в Македония

Европейският парламент ще разиска унгарската медийна интервенция в Македония и Словения. Това заяви в Туитър словенският евродепутат Ирена Йовева.
През последните години държавното управление на унгарския министър председател Виктор Орбан, което е подложено на критика от редица европейски страни за нарушение на демократичните стандарти, развива усилена агитация в страните от Западните Балкани. Орбан купува и финансира локални медии, стремейки се освен да построи позитивен облик на своето ръководство, само че също по този начин за намирането на съдружници измежду локалните политици, склонни към корупция.
Най-известният образец за подобен политик е някогашният македонски министър-председател Никола Груевски, който даже откри политическо леговище в Унгария. Осъденият за корупция някогашен министър председател избяга в багажника на кола в Унгария през Сърбия.
Евродепутатът Ирена Йовева съобщи, че унгарското политическо управление е провело „ огромна политическа и медийна интервенция в Словения “. В Македония финансираните от унгарското държавно управление медии са се пробвали да смъкват проевропейското държавно управление и даже да саботират контракта за присъединение на страната към НАТО, сподели още тя, съобщи БГНЕС.
Общо за задачата са изхарчени към 4 милиона евро. От тях 1,5 милиона евро са останали в Словения, а другите 2,5 милиона са отишли в Македония.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР