Европейският парламент ще обсъди на последната си сесия за годината

...
Европейският парламент ще обсъди на последната си сесия за годината
Коментари Харесай

Идат важни часове, които ще решат бъдещето на България в Шенген

Европейският парламент ще разиска на последната си сесия за годината в Страсбург въпроса за приемането на България, Румъния и Хърватия в Шенген. Програмата планува евродепутатите да разискват тематиката в сряда.

В навечерието на дебата евродепутатът Сергей Станишев изрази упованието трите страни да се причислят към Шенген до края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз .

Също в сряда Екологичен потенциал ще се произнесе по постигнатата договорка сред Европейската комисия и Лондон в договарянията за отдръпването на Англия, прецизира Канал 3.

Очаква се евродепутатите да потвърдят постигнатия прогрес и да предлагат на Европейския съвет да позволи началото на комерсиалните договаряния с английските управляващи.

Утре Екологичен потенциал ще се посвети главно на тематики, свързани с ситуацията в Африка и Азия. Предвижда се те да обсъдят спазването на нуклеарното съглашение с Иран, решението на президента Доналд Тръмп за пренасяне на посолството на Съединени американски щати в Израел от Тел Авив в Йерусалим, събитията в Афганистан и Либия.

ЕП ще гласоподава отчети за европейската външна и отбранителна политика, както и отчет за битката с данъчните измами.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР