Европейският парламент ще гласува в сряда на първо четене въвеждането

...
Европейският парламент ще гласува в сряда на първо четене въвеждането
Коментари Харесай

ЕП подкрепи въвеждането на електронни визи, които ще се издават и от България

Европейският парламент ще гласоподава в сряда на първо четене въвеждането на електронни шенгенски визи, откакто евродепутатите разискаха промени в европейското законодателство по въпроса. Най-големите парламентарни групи поддържаха законопроекта. Промените целят улеснение на инспекциите по границите.
И въпреки че през днешния ден към момента не сме пълноправни членове на Шенген, то с помощта на това досие, ние също ще можем да издаваме електронни шенгенски визи. Приемам това като следващото доказателство, че мястото на България и Румъния e в клуба на страните без вътрешни гранични инспекции.
Емил Радев – евродепутат от ЕНП/ГЕРБ

Ангел Джамбазки от парламентарната група на Европейски консерватори и реформисти означи, че България и Румъния остават отвън Шенген, въпреки да са изпълнили всички условия.
Всеки един нелегал, който няма право да бъде в Европейски Съюз и е трябвало да бъде екстрадиран, умерено се разхожда в Брюксел и чака момента, в който ще хване автомата и ще избива европейски жители. Как по този начин се случва, че България и Румъния стоят извън, макар че са изпълнили всички условия, а нелегалите с поддръжката на левицата тук, са в Европейския съюз и вършат каквото си желаят?
Ангел Джамбазки – евродепутат от Европейски консерватори и реформисти

Зам.-председателят на Европейска комисия Маргаритис Схинас съобщи, че европейската визова политика би трябвало да се ползва уеднаквено.

Той още веднъж изрази упованието скоро Съветът на Европейски Съюз да одобри позитивно решение за присъединението на България и Румъния към Шенген. Присъединяването им ще докара не до по-малко, а до повече и по-добри гранични инспекции, добави Схинас. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР