Европейският парламент ще гласува в 13 часа българско време на

...
Европейският парламент ще гласува в 13 часа българско време на
Коментари Харесай

Последна крачка пред избирането на комисията „Фон дер Лайен“


Европейският парламент ще гласоподава в 13 часа българско време на пленарно съвещание в Страсбург състава на новата Европейска комисия поименно и с нормално болшинство, оповестява БНР. 

В 10:00 часа новоизбраният ръководител Урсула фон дер Лайен ще показа своя екип, след което в пленарната зала ще има спор.  Когато той завърши, всяка политическа група ще организира къса среща, с цел да разиска по какъв начин ще гласоподава. Преди вота водачите на политическите групи ще създадат изявления.

Новата комисия стартира мандата си без английски еврокомисар след отхвърли на премиера Борис Джонсън да номинира кандидатура на Обединеното кралство, мотивирайки се с изключителните избори. Три страни - Унгария, Румъния и Франция пък трябваше да показват нови претенденти, откакто унгарецът Ласло Трочани и румънката Рована Плумб бяха уличени в спор на ползи, а французойката Силви Гулар не бе утвърдена от парламентарните комисии по промишленост и вътрешен пазар след второ чуване.

В понеделник новият състав на Европейската комисия получи зелена светлина от Съвета на Европейски Съюз. Запознати настояват, че новата Комисия няма да взема основни решения по каквито и да било въпроси, до момента в който не бъде обяснен въпросът с английския комисар, защото може да бъде уязвима юридически.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР