Европейският парламент ще гласува на 11 април новите правила за

...
Европейският парламент ще гласува на 11 април новите правила за
Коментари Харесай

Европейският парламент гласува новите правила за миграцията на 11 април

Европейският парламент ще гласоподава на 11 април новите правила за миграцията в Европейски Съюз. Промените целят възстановяване на съдействието сред страните от Европейски Съюз и плануват благоприятни условия за дейности при рецесии.

Ако бъдат утвърдени, новите правила ще вкарат " наложителна съпричастност " за разпределение на мигрантите в Европейски Съюз и способи за установяване на страната, която да преглежда молбите им за интернационална протекция. Държавите ще могат да избират сред разселването на претендентите за леговище, даването на финансови вноски в общия бюджет за миграцията или оказване на поддръжка на страните, подложени на миграционен напън, се прецизира в известие на Екологичен потенциал.

Предвиждат се уеднаквени правила за приемане на претендентите за леговище, обща процедура за установяване на недопустимост на молбите им и за по-бързо връщане. Процедурите ще обиден също взимането на данни от мигрантите за обща база – пръстови отпечатъци и портретни фотоси.

При представянето на проектозакона на конференция през днешния ден евродепутатът Софи инт Велд ( " Обнови Европа " ) съобщи, че новите правила може да ускорят процедурите, само че и да доведат до дълготрайно задържане на мигрантите. Въпросът е по какъв начин разпоредбите ще бъдат прилагани и по какъв начин ще се следи за това от страна на Европейската комисия, добави тя.

В доста страни и в този момент условията не се съблюдават и няма реакция от Европейска комисия, сподели Инт Велд. Засега в някои страни от Европейски Съюз изискванията за приемане на мигранти са ужасни и това не се следи единствено в по-бедните страни. Ако този законопроект не бъде одобрен в този момент, скоро няма да има друго предложение, добави тя. Инт Велд означи, че новите правила не плануват благоприятни условия за законна трудова миграция.

Хуан Агилар (Социалисти и демократи) означи, че миграцията е европейски проблем и че Екологичен потенциал постоянно е упорствал за наложителна взаимност по този въпрос. По неговите думи никой не е изцяло задоволен от оферти законопроект, само че измененията може да доведат до усъвършенстване.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР